• Yelba projects - Onze vakkundige monteurs op pad

  Wij zijn graag tot uw dienst!

 • Het leveren van ons plaatmateriaal

  Wekelijkse leveringen om onze permanente stock te bevoorraden

 • YELBA MANUFACTURING: Ons modern machine park

  We produceren seriematig, alsook volgens de specifieke vereisten van onze klanten.

 • YELBA MANUFACTURING: ons modern machinepark

  Alles gebeurt in eigen atelier en wordt vervaardigd uit de beste materialen.

 • De voormontage

  De voormontage

 • orde en netheid

  Aan orde en netheid hechten wij veel belang.

 • De naarstige bijtjes achter de schermen

   

Wie zijn wij?

Voor de historici onder ons:

De geschiedenis en het ontstaan van een op heden kleinschalig familiebedrijf met grootse productiviteit

Hiervoor gaan we vijf generaties terug… van een historiek gesproken!

Eind de jaren 1800 was Camille B. de eerste generatie meubelmakers en was gevestigd in de Casselstraat te Poperinge. Zijn zoon Joseph en diens enig kind Bertha zetten de zaak verder. Bertha B. huwde J. Baert en de vierde generatie werd geboren. Erik Baert kreeg de ‘stiel’ met de paplepel ingegeven en vertoefde veel in het atelier (zie foto hieronder) van zijn peter Joseph.

foto1

Erik Baert groeide op tot een heel ambitieus man en lag aan de oorsprong van een gekend internationaal meubelbedrijf te Poperinge. Het groeide uit tot één van Belgisch grootste familiebedrijven met bijna uitsluitend export naar Frankrijk.

Door politieke bewegingen in ons buurland werd de Belgische import een halt toegeroepen. Erik Baert zag de Belgische meubelnijverheid in elkaar storten en liet het bedrijf over.

In 1979 richtte Erik Baert YELBA op. Het was een bedrijf actief op de projectmarkt, met als kernactiviteit leveren en plaatsen van los meubilair. Na verloop van jaren was er een toenemende vraag naar het aanleveren van vast meubilair. Om hier aan tegemoet te komen werd meubels YELBA opgericht.

We hebben onvermijdelijke tegenvallers in de markt overleefd. De interactie tussen onze familie en het bedrijf ligt hier aan de basis. Wij zijn doorzetters en hechten veel belang aan loyaliteit, vertrouwen en respect.

Het ondernemen zit in het bloed.  Na jarenlange toewijding neemt de jongste zoon Anthony Baert in 2011 de fakkel over. Hij stippelt de groeistrategie verder uit. YELBA’s naambekendheid en productiviteit wordt verder uitgebouwd.

Onze naam en faam staan bekend binnen de projectmarkt voor ons degelijk basisgamma van eigen fabricaat: keukens en (wand)kasten. Bij elk ontwerp dat wordt gemaakt streven wij een optimale functionaliteit na.

Maar wij doen het niet alleen! Wij hebben gekwalificeerde mensen in dienst die allen verschillende achtergronden, capaciteiten en persoonlijke doelstellingen hebben, maar die zich verenigen om de doelstellingen van ons bedrijf waar te maken: zo efficiënt mogelijk werken. We proberen dan ook dagelijks het beste uit onze medewerkers te halen, hen te binden en blijven boeien.

development by DigitalMind, powered by eXopera, design by Celcius